top of page
Zoeken
  • Albert Einstein

A Stairway to Heaven


The Stairway to Heaven:

“A human being is part of the whole called by us universe, a part limited in time and space. We experience ourselves, our thoughts and feelings as something separate from the rest. A kind of optical delusion of consciousness. This delusion is a kind of prison fro us, restricting us to our personal desires and to affection for a few persons nearest to us.

Our task must be free ourselves from the prison by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature in its beauty…. We shall require a substantially new manner of thinking if mankind is to survive.”

Albert Einstein.

De Ladder die naar de Hemel Leidt:

“De mens is een deel van wat het universum noemen, een deeltje gevangen in tijd en ruimte.

Wij ervaren onszelf, onze gedachten en gevoelens als individueels (gescheiden van de rest). Een soort optisch verlangens en alleen genegenheid voelend voor die paar weinige personen die het dichtst bij ons staan.

Ons streven moet erop gericht zijn ons uit deze gevangenis te bevrijden door onze straal van medeleven (naastenliefde) uit te breiden naar al wat leeft en de hele schepping in al haar schoonheid te omhelzen…

Als de mensheid wil overleven, zullen we een geheel nieuwe denkwijze moeten ontwikkelen.

Albert Einstein.

This was once the Christmas text I think back in 2003 that I read out to students. happy Chi from Tony Stewart.


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

A DISCUSSION WITH ANDREW BRIDGEN (rumble.com)

https://rumble.com/v4e3hee-a-discussion-with-andrew-bridgen.html Very important short interview with MP Andrew Bridgen. Excess deaths in the UK was 100.000 in just 2023 !!! Andrews brave actions to he

bottom of page