top of page

Tai Chi 4 Kids

“Moving like the animals.”

“Bewegen net zoals de dieren.”

 

Ideal voor workshops in alle basischools of verjaardag feest of bijzondere evenmenten!

Wat is Tai Chi 4 Kids?

 

Tai Chi 4 Kids is echt ideaal voor kinderen. Zie je kind in een grote ruimte, bewegen, leren zich te concentreren en gelijktijdig ontspannen blijven, plezier hebben en zijn/ haar zelfvertrouwen vergroten. Hun gezondheid en fitness verbeteren, zelfverdediging leren, hun emoties in balans brengen; Ja, dat is een TAI CHI 4 KIDS klas.

 

Uw kind zal de unieke vaardigheden van de Tai Chi bewegingen leren waarbij een combinatie van snelle en langzame bewegingen worden aangeleerd.

Het thema van het Tai Chi 4 Kids programma zal “bewegen zoals de dieren’ zijn.

We passen de fantastische principes van Tai Chi en Qigong toe en tegelijkertijd wordt het een leuke activiteit vanaf 8 jaar.

 

Er werd mij al vaak gevraagd of ik kinderen Tai Chi wilde leren. Mijn antwoord was altijd dat kinderen daar geen geduld voor hebben. Maar, kijkend naar mijn eigen kinderen en door observatie van kinderen en hoe natuurlijk ze bewegen, hebben me van gedachten doen veranderen.

Hierdoor en door de vele aanvragen om toch te starten met Tai Chi 4 Kids heb ik besloten om te starten met een groepsles.

 

Ik heb een uniek programma gemaakt waarbij de nadruk ligt op het oefenen van de ‘dieren vormen’ binnen de originele Tai Chi vormen. Kinderen leren Tai Chi terwijl ze verschillende dieren houdingen en bewegingen imiteren. Dit is leuk om te doen en ze leren zich te concentreren en zelfverdediging.

 

Tai Chi 4 kids geeft uw kind de kans om een beroemde gevechtskunst te leren zonder het gevaar dat vaak verbonden is met andere gevechtskunsten.

Tai Chi is een ‘low impact’ oefen programma wat betekent dat ouders zich geen zorgen hoeven te maken over verwondingen van de spieren of gewrichten.

 

Het belangrijkste reden/doel voor het doen van Tai Chi 4 Kids.

Deze vraag wordt eigenlijk hieronder al beantwoord. Ik wil natuurlijk Tai Chi “de perfecte oefening”onder de aandacht van kinderen brengen.

Terwijl ze groeien, zullen ze d.m.v. Tai Chi leren om; goed adem te halen, goede houding aanleren, ontspannen en visualiseren.

Het geeft ze de kans om deze positieve effecten te krijgen en op dezelfde tijd beschermt het ze. Mijn droom is dat steeds meer kinderen Tai Chi zullen ontdekken en daardoor hun welzijn verbeteren

 

Wat zijn de positieve effecten van Tai Chi 4 kids?

 

 • Verbeterde houding en balans, soepelheid, en coördinatie.

 • Verbeterd besef van ademhaling en ontspanning.De vaardigheden die ze benutten om stress te reduceren zal ze helpen bij de beoefening van andere vormen van sport of hobby. Ook in andere situaties, zoals bijvoorbeeld stress of nervositeit op school, is het mogelijk om zichzelf te kalmeren door te concentreren op de ademhaling.

 • Zelfverdediging. Kinderen leren om conflict te vermijden en na verloop van tijd zullen ze door de principes van Tai chi leren om zichzelf te verdedigen als het nodig is.  

 • Creativiteit en visualisatie worden ontwikkeld.

 • Verbeterde concentratie.

 • Toename van zelfvertrouwen en eigenwaarde.

 • Connectie met moeder aarde: Kinderen leren om natuurlijk te staan en bewegen, mede door het imiteren van verschillende dieren in het Tai Chi for Kids programma.

 • Spelletjes worden tijdens de lessen gedaan om ervoor te zorgen dat “happy chi” en plezier samen gaan met het leren van Tai Chi.

 • Kinderen leren snelle bewegingen maar ook de mooie langzame bewegingen die lichaam en geest helpen ontspannen.

 • Vermindert stress & verhoogt de energie.

 

Wat u kunt verwachten?

 

 • Specifiek aandacht gegeven aan kleine groepen van 10 tot maximaal 20 kinderen.

 • Ik ben altijd aanwezig, en er zullen altijd 1 of 2 extra assistenten zijn  om kwaliteit en veiligheid te garanderen

 • De vooruitgang van ieder kind wordt bijgehouden door middel van een stempelsysteem. Als een bepaalde beweging/ houding goed wordt uitgevoerd wordt het afgetekend.

 

Tijd:

De lestijd is 60 minuten.

 

bottom of page